POTENCIAL

»POTENCIAL, Inštitut za revitalizacijo podeželja, Lokovec« je zasebni zavod.
V Poslovni register je bil vpisan 6. 6. 2011.

POTENCIAL Inštitut je član Lokalne akcijske skupine LAS za razvoj (za hribovski del Severne Primorske).

Glavna dejavnost zavoda je:

M 72.19 Raziskovalna in razvojna dejavnost na drugih področjih naravoslovja in tehnologije

Namen ustanovitve zavoda je:

• integracija in povezovanje za revitalizacijo podeželja zainteresiranih državljanov z različnih področij

• identifikacija potencialov za razvoj podeželja in njihovo aktiviranje

• razvoj in podpora revitalizaciji podeželja namenjenim aktivnostim in delu

• povezovanje s strokovnjaki in strokovnimi organizacijami iz področij, ki smejo in morejo prispevati k revitalizaciji podeželja

• izboljšanje kakovosti življenja podeželskega prebivalstva

• oblikovanje in izvajanje programov in projektov, pomembnih za revitalizacijo družbenega, gospodarskega, kmetijskega in kulturnega življenja podeželja

• prenos doseženega znanja, izkušenj in tehnologij v prakso ter razvoj inovativne dejavnosti

• vseživljenjsko učenje

• organizacija raznih dogodkov

• razvoj in izvajanje založništva za strokovne, izobraževalne, kulturne in humanistične namene

• uporaba novodobnih tehnologij za preučevanje in raziskovanje mnenj, obdelavo podatkov in njihovo uporabo za delo zavoda

• spodbujanje iskanja novih možnosti in rešitev z razpisi za izdelavo raziskovalnih del in poljudnoznanstvenih prispevkov.

POTENCIAL

V zavod lahko vstopijo novi ustanovitelji. Izraz interesa za vstop v zavod se sporoči pisno na naslov sedeža zavoda ali na elektronski naslov: potencial.institut@amis.net.

Zavod ima klub simpatizerjev zavoda. V Klub POTENCIAL se simpatizerji včlanijo prostovoljno. Klub sodeluje pri aktivnostih, jih spremlja in ocenjuje ter sporoča svetu zavoda svoje predloge in ideje o delovanju in prihodnosti zavoda. Izraz interesa za vstop v Klub se sporoči pisno na naslov sedeža zavoda ali na elektronski naslov: potencial.institut@amis.net.

KONTAKTNI PODATKI

POTENCIAL Inštitut

Lokovec 200, 5253 ČEPOVAN

MŠ: 3985369000

DŠ: 24612251

TRR: SI56 0510 0801 3305 191

ABANKA d.d.

T: 041 996 414

potencial.institut@amis.net

V petek, 31. avgusta 2012 bo v Čepovanu PRAZNIK SOCIALNEGA PODJETNIŠTVA.

Ali imamo razloge za praznovanje? DA.

Zakaj bi ta dan preživeli z nami?

1. bomo predstavili prve rezultate projekta OD ZADRUGE DO SOCIALNEGA PODJETJA, ki ga sofinancira LAS za razvoj hribovskega dela Severne Primorske, in njegove prihodnje aktivnosti
  2. bomo predstavili 3-letni projekt DOMAČA PRAVIČNA TRGOVINA »MOJA ŠTACUNA«, pravkar izbran na Javnem razpisu za spodbujanje razvoja socialnega podjetništva II., ki se bo izvajal tako v Goriški regiji kot ostali Sloveniji
  3. bomo izvedeli, kako napreduje projekt SEA (Social Economy Agency - Agencija za socialno podjetništvo), sofinanciran iz programa čezmejnega sodelovanja Slovenija - Italija
  4. bi se predvsem z župani radi pogovorili o sodelovanju lokalnih skupnosti pri pospeševanju razvoja socialnega podjetništva, in je udeležbo ter sodelovanje že potrdil predsednik Sveta regije, kanalski župan g. Andrej Maffi